Cookie preferences
SettingsI agree

UWT - Harbour Run 2016 - 09 oktober 2016

10 August 2016

Harbour Run 2016 start bij RDM Rotterdam

Op zondag 9 oktober dienen de kades van de Rotterdamse haven opnieuw als decor voor een unieke obstacle run. De organisatie heeft voor de vierde editie van de Harbour Run gekozen voor een nieuwe start- en finishlocatie: RDM Rotterdam in de Waalhaven. 

De route leidt de Harbourrunners ook dit jaar weer over de UWT-terreinen aan de Bunschotenweg en de Waalhaven.

De nieuwe start- en finishlocatie van de Harbour Run ligt direct aan de Nieuwe Maas. Waar vroeger beroemde schepen als het stoomschip Rotterdam werden gebouwd, biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) nu plaats aan bedrijven, onderwijs, onderzoekcentra en evenementen. Het RDM-terrein is de afgelopen jaren volledig herontwikkeld.

Op zondag 9 oktober start hier om 13.00 uur de eerste wave van 500 Harbour Runners. Het parcours voert vervolgens 10 km dwarsover haventerreinen, kades, langs schepen, kranen, containers en door een aantal havenloodsen in de Rotterdamse haven. Deze terreinen zijn normaal gesproken afgesloten voor publiek, maar worden speciaal voor deze run opengesteld. Niet alleen de locatie van de Harbour Run is uniek, de deelnemers worden tijdens het evenement uitgedaagd om in totaal meer dan 30 obstakels te bedwingen. De finish is in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam. In deze enorme loods, waar vroeger onderzeeƫrs werden gebouwd, wordt op 9 oktober een spectaculair finish obstakel geplaatst.

Zie voor meer info: www.harbourrun.nl

Back