Cookie preferences
SettingsI agree

UWT - Voormelden via Portbase vereenvoudigt bezoeken aan UWT

23 September 2020

Als wegvervoerder kunt u vanaf 1 oktober bij de empty depots UWT Bunschotenweg en UWT Waalhaven het brengen en halen van lege containers voormelden via Portbase. Na de voormelding ontvangt u automatisch statusinformatie. Voor bezoeken ’s nachts en in het weekend stelt UWT voor beide locaties het voormelden en cargocard bezit verplicht.

De voordelen

UWT Bunschotenweg en UWT Waalhaven zijn de eerste empty depots die de Portbase-services Melding Container Achterland (MCA) Road / Road Planning EDI gaan gebruiken. De voordelen:

  • Elk bezoek aan beide empty depots kunt u optimaal plannen
  • Vooraf inzicht in de boeking status dan wel acceptatie van een lege container
  • Eenvoudig toegang tot het depot via TAR-code (Truck Appointment Reference)
  • Vlottere afhandeling bij de balie
  • Snellere rondgang over het depot
  • Eén ingang voor de gehele haven: voormelden via Port Community System

TAR-code en tijdsloten

Bij het voormelden vraagt u bij UWT tevens een tijdslot aan. De TAR-code die u via Portbase terugkrijgt, geeft uw chauffeur vervolgens eenvoudig toegang tot het depot. UWT hanteert drie tijdsloten: één voor overdag (06.00 tot 22.00 uur) één voor ’s nachts (22.00 tot 06.00 uur) en één voor in het weekend (za 07.00 tot 12.00).

Commercieel Manager Willem Beskers van UWT: “Om ’s nachts en in het weekend onze locaties aan de Bunschotenweg en in de Waalhaven te bezoeken, is voormelden en CargoCard bezit verplicht. Uit oogpunt van veiligheid en efficiency krijgen alléén voorgemelde chauffeurs op die momenten toegang. Op termijn zullen wij het voormelden ook voor overdag gaan verplichten.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willem Beskers, telefoon: +31622298293, email: w.beskers@uwterminals.com

Back